You are currently browsing all posts tagged with 'cicatrizant'

Uleiul de avocado – remediu pentru tenul uscat

  • Posted on August 19, 2009 at 7:05 pm

Fructul de avocado își trage originea din America Latină. Este cunoscut datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire. Avocado are conținut bogat în potasiu, lecitină și antioxidanți. Totodată fructul de avocado conține până la 65 % acid linolic – care reglementează funcționarea glandelor sebacee și sudoripare.

ulei-de-avocado-poza2

Uleiul de avocado este folosit în cosmetică datorită proprietăților sale: hidratant, emolient, antirid, cicatrizant, antibacterian. Este recomandat pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel uscat (protejează, hrănește și hidratează pielea).

Uleiul de avocado pătrunde foarte bine în piele. Conține beta caroten, vitamina A, vitamina B, vitamina E, vitamina H  (biotina) – care menține dezvoltarea sănătoasă a pielii, creșterea părului și a unghiilor. Este folosit ca tratament în cazul deteriorării pielii de către paraziți. Uleiul de avocado îmbunătățește respirația pielii și are un rol deosebit în reglarea permeabilității celulare. Este utilizat și în aromoterapie.

Cercetătorii americani au descoperit că, fructul de avocado poate preveni cancerul.