Influenţa medicamentelor asupra tenului (I)

  • Posted on December 18, 2009 at 11:49 am

Trăim într-o societate care este dependentă de medicamente. 80% din populaţia globului ,,consumă”  medicamente, fie prescrise de medic, fie luate fără reţetă.

Chiar dacă nu se spune, una din reacţiile adverse ale medicamentelor este că distrug părul de pe cap şi tenul. De exemplu:  antihistaminele usucă părul, de la antidepresive tenul devine cenuşiu,  de la antibiotice se produse o hiperpigmentare a pielii sau,  în cel mai rău caz, se produce o infecţie în organism (candida).

Antibioticele – provoacă o uscăciune atât în interiorul organismului, cât şi în exteriorul lui. Atâta timp cât se ia  antibiotice trebuie să se consume iaurturi pe bază de  acidofili, iar tenul trebuie protejat cu măşti hidratante. Totodată, antibioticele provoacă o sensibilitate a pielii la acţiunea razelor solare, ca urmare, apariţia petelor maronii de pe piele. Pe toată durata cât se ia antibiotice se recomandă să se folosească creme cu factor de protecţie, care să conţină dioxid de titan sau dioxid de zinc.

Antidepresivele – datorită substanţelor pe care le le conţin, părul de pe cap îşi va pierde strălucirea, iar tenul va deveni cenuşiu. Antidepresivele mai pot provoca şi: căderea părului, apariţia coşurilor, foarte multe celule moarte, etc. Pentru ten se recomandă să se facă o dată pe săptămână gomaj şi, pe urmă să se aplice pe faţă o mască cu argilă.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs