Epilarea în zona inghinală

  • Posted on October 29, 2009 at 1:14 pm

Dacă prin anii 1980 femeile se epilau în zona inghinală doar la marginea slipului, acum, acestea se epilează total. Chiar dacă această modă ,,a prins” foarte repede în rândul adolescentelor, în Germania de exemplu, în saloanele de înfumusețare epilarea totală în zona inghinală nu se execută.

În zonele intime, pielea este foarte sensibilă și mai subțire decât pe restul corpului, de aceea, aceasta necesită o mai mare atenție și îngijire din partea noastră.

În aceste zone nu se recomandă utilizarea cremelor pentru epilat, deoarece acestea conțin substanțe chimice, care pot provoca arsuri ale pielii și ale  mucoaselor.

epilarea cu cearaEpilarea cu ceară este cea mai avantajoasă dintre metode (cremă, lamă sau epilator), deoarece firele de păr încep să crească după 3-4 săptămâni. Singurul dezanvantaj sunt firele de păr care cresc sub piele, datorită modificării direcției de creștere a firului de păr. În acest caz, putem folosi o cremă hidratantă pentru a înmuia pielea, iar pe urmă să folosim la duș o lufă sau o cremă exfoliantă, pentru a scoate firele de păr la suprafața pielii. Dacă pielea se irită după epilare, putem folosi pudră cu talc, aceasta reduce iritațiile și inflamațiile și previne apariția foliculitei.

Majoritatea saloanelor folosesc pentru epilarea zonei inghinale ceară de unică folosință – role. Această metodă poate produce arsuri, edeme, etc. În zona inghinală, cât și în zonele sensibile (mustață, axilă), este indicat să se folosească ceară de unică folosință la conservă (foto) – care este, ca și compoziție, similară cu ceara tradițională, doar că este de unică folosință.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs