Ce nu le place bărbaților la machiajul partenerelor?

  • Posted on February 26, 2011 at 4:10 pm

Foarte mulți bărbați își doresc ca partenerele lor să se machieze natural sau să nu se machieze, dar în același timp să arate bine. Cum este posibil acest lucru?

Bărbaților nu le place:

1. Dacă pe fața voastră este aplicat un kg de machiaj.  Trebuie să evitați să folosiți foarte mult fond de ten sau pudră.

2. Ochii fardați prea puternic. Culorile țipătoare sau contrastele prea puternice sunt lucruri pe care bărbații nu le preferă.

3. Gene lipicioase. Dacă folosiți un rimel necorespunzător sau dacă nu știți să vă rimelați genele, o să riscați să aveți genele lipicioase sau să vi se strângă rimelul pe gene.

4. Ruj prea puternic. Dacă folosiți un ruj puternic, atunci evitați să vă machiați foarte tare ochii. Este de preferat ca în cadrul unui machiaj să accentuați, doar ochii sau doar buzele. Un alt aspect important este să aveți grijă să nu aveți ruj pe dinți.

5. Conturul de buze. Dacă totuși nu puteți să renunțați la el, atunci evitați conturul de buze de culoare maro.

6. Sclipiciul. Puteți folosi sclipici la un machiaj fantezie, însă nici un caz la un machiaj de zi sau de seară. Bărbații urăsc sclipiciul pentru că se lipește cu ușurință de pielea lor și ei nu doresc să strălucească așa cum doresc femeile.

În Anglia, o firmă de cosmetice a efectuat un sondaj în rândul bărbaților, privind părerea lor despre machiajul partenerelor de viață. Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor, când din cei 2000 de bărbați chestionați, fiecare al cincilea a răspuns că partenera lui se machiază foarte strident.

Cum să arătăm bine fără machiaj?

  • Posted on February 16, 2011 at 5:20 pm

Dacă sunteți dependente de machiaj și nu trece o zi fără să vă machiați, ar fi cazul să faceți o mică pauză și să renuntați la make-up. Pielea, pentru a se reface, trebuie să fie curată, iar dacă vă machiați zilnic, acest lucru nu este posibil.

Puteți să arătați bine și fără machiaj, dacă țineți cont de următoarele:

1. Îngrijiți-vă tenul

Demachierea trebuie făcută de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Folosiți un demachiant potrivit tenului vostru, iar ca o completare, puteți folosi o loțiune tonică pentru a curăța urmele de demachiant și murdărie. Iarna, folosiți o cremă de zi hrănitoare (nutritivă), iar vara o cremă hidratantă; dacă este nevoie, puteți folosi și o cremă de noapte. Numai îngrijindu-vă corect tenul, puteți să o feriți de uscăciune, iritare, acnee, etc.

2. Gomaj pentru o piele frumoasă

Gomajul îndepărtează celulele moarte, înlesneşte respiraţia pielii şi absorbţia produselor, ulterior aplicate, crește fluxul sanguin la nivelul pielii. Gomajul se face o dată la două săptămâni. Puteți folosi un produs cumpărat din comerț sau îl  puteți prepara singure acasă.

3. Consumați multă apă

Consumând 2-3 l de apă pe zi, pielea voastră se va hidrata și va arăta mai bine. Dacă, însă, consumați cafea sau alcool, aveți nevoie de mai multă apă, deoarece acestea au efect deshidratant.

4. Folosiți creme cu protecție solară

Alegeți întotdeauna creme care protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB. Atât vara, cât și iarna, este bine să folosiți creme cu factor de protecție. Iarna, soarele este foarte puternic datorită prezenței zăpezii; iar frigul, gerul și vântul, de asemenea, dăunează pielii. De aceea, trebuie să ne  protejăm pielea  cu ajutorul cremelor nutritive cu protecţie solară.

5. Hidratați-vă buzele

Cu ajutorul unui ruj hidratant sau balsam de buze, vă puteți menține buzele sănătoase. Mai multe puteți afla în articolul Îngrijirea buzelor.

6. Evitați stresul

Stresul provoacă daune asupra organismului nostru. Este afectată atât starea noastră interioară, cât şi cea exterioară. Dacă ne simţim bine, suntem fericiţi, fără griji, atunci trăsăturile feţei vor fi ascendente, chipul nostru va radia de fericire, fruntea va fi destinsă; însă, dacă suntem stresaţi, îngrijoraţi sau suntem măcinaţi de gânduri, atunci trăsăturile feţei vor fi descendente, ochii vor fi trişti, fruntea încruntată, iar ridurile nu vor întârzia să apară.

7. Odihniți-vă

Organismul are nevoie de 8 ore de somn. Dacă nu dormiți suficient, atunci pielea va deveni palidă, obosită, vor apărea cearcănele și pungile de sub ochi.