Aplicarea cremei autobronzante

 • Posted on December 6, 2011 at 12:44 pm
Iată câteva sfaturi, pentru cei care nu mai pot să profite de razele soarelui pentru a se bronza, nu frecventează solarul, dar doresc un bronz de vară în mijlocul iernii:
 • Mai întâi testați crema pe o porțiune mică de piele și așteptați minim 12 ore pentru a vedea efectele (dacă crema se potrivește nuanței voastre de ten, sau dacă apar efecte adverse: înroșirea pielii, etc).
 • Cu câteva zile înainte de a aplica crema autobronzantă pe piele, trebuie să vă faceți un gomaj, astfel încât celulele moarte și impuritățile să fie îndepărtate și pielea să fie curată.
 • Pielea întotdeauna trebuie să fie hidratată, de aceea aplicați cu câteva ore înainte pe piele, o cremă hrănitoare (ideal ar fi după duș).
 • Nu aplicați crema autobronzantă pe pielea umedă. După ce ați facut duș sau baie așteptați ca pielea să fie perfect uscată (aproximativ 40-50 minute).
 • După ce ați aplicat crema evitați să faceți baie sau duș cel puțin 3-4 ore.
 • Nu aplicați crema pe o suprafață mică, deoarece riscați să nu întindeți crema uniform.
 • Dupa ce ați aplicat crema pe corp, spălațivă pe mâini, deoarece palmele vor fi mai întunecate decât restul corpului.
 • După ce ați aplicat crema trebuie să așteptați 1-2 ore, până ce crema se va stabiliza pe piele și nu vă va păta hainele.
 • Crema autobronzantă se va menține pe piele 3 săptămâni, după care trebuie să o aplicați din nou.
 • Gelurile, spray-urile sunt  indicate pentru pielea grasă, iar cremele și lotiunile solide sunt pentru pielea uscată.

Tipul vostru de ten este: Kapha, Pitta sau Vata?

 • Posted on April 1, 2011 at 6:18 pm

1. Tipul Kapha (tenul gras)

Amestecul de elemente dintre apă și pământ creează Kapha Dosha. Tenul de tip Kapha, este groasă, grasă, moale și rece la atingere; totodată este foarte bine hidratat, cu tendințe reduse de formare a ridurilor. Dacă Kapha Dosha este dezechilibrată, atunci la nivelul tenului apar pete,  puncte negre, coșuri, acneea, porii deschiși, etc.

Acest tip de ten necesită o curățare profundă, deoarece pielea tinde să acumuleze toxine. Dacă vreți să vă îngrijiți tenul acasă, puteți începe cu demachiarea tenului, apoi faceți o exfoliere (gomaj) cu produse preparate acasă, la sfarșit aplicați o mască cu efect purificator și hrănitor în același timp. Se interzice folosirea cremelor și a loțiunilor grase, nutritive, a uleiurilor.

2. Tipul Pitta (tenul combinat)

Combinația de elemente dintre foc și apă, formează Pitta Dosha. Tenul de tip Pitta este sensibilă, deschisă la culoare, moale și caldă la atingere. Problemele tenului de tip Pitta o constituie apariția acneei, a iritațiilor, a acneei rozacee, a petelor, etc.

Acest tip de ten necesită o îngrijire aparte, fiind sensibilă acest tip de ten nu tolerează căldura, de aceea nu se recomandă tratamentele faciale care folosesc aburii. Scopul tratamentului este cel de calmare a tenului. Folosiți doar produse cosmetice bio, fără parfum, parabeni, alcool, etc. Măştile folosite trebuie să fie calmante, cremoase, hrănitoare. Evitaţi măştile astringente şi măştile peeling.

3. Tipul Vata (tenul uscat)

Elementul aer formează Vata Dosha. Tenul de tip Vata este fragilă, uscată, subțire, răcoroasă la atingere. Dacă dispare echilibrul, pielea devine foarte uscată, ridată, palidă. Acest tip de ten va îmbătrâni prematur.

Acest tip de ten are nevoie de hidratare. Scopul tratamentului cosmetic este în primul rând cel de hidratare și pe urmă de hrănire. Pentru îngrijirea tenului folosiți doar produse cosmetice naturale, evitați-le pe cele pe bază de substanțe chimice, parfum, parabeni. Totodată evitați folosirea gomajelor și a exfoliantelor agresive. Încercați să consumați multe fructe zemoase și să beți minim 2 litri de apă plată pe zi.

Cosmetica Ayurvedică

 • Posted on March 21, 2011 at 11:00 am

Ayurveda este medicina tradițională indiană. În traducere literară, Ayurveda înseamnă Știința vieții.

Conform învățăturilor Ayurvedice, de cei trei Dosha (Kapha, Pitta și Vata) depinde starea noastră de sănătate. În fiecare dintre noi se găsesc cei trei factori fundamentali de sănătate sau de boală, însă proporția nu este egală, și chiar, pe parcursul existenței noatre ea se poate modifica. Acest raport determină personalitatea noastră, și totodată spre ce boli și probleme suntem predispuși.

Din punct de vedere cosmetic, fiecare Dosha poate defini un tip de piele. Dacă există un echilibru în organism, atunci tenul nostru va radia de sănătate. Însă, în cazul în care acest echilibru dispare, atunci apar problemele de sănătate, implicit și problemele de ten.

Medicina Ayurvedică ia în considerare toate aspectele legate de trup, minte și suflet. Totodată, ea consideră că frumusețea este o parte integrantă a personalității noastre. Stările noastre interioare, precum tristețea, mânia, încordarea sau chiar fericirea, sunt reflectate de aspectul nostru exterior în așa fel, încât cu nici un fel de machiaj sau cremă nu le putem estompa.

Însă, în cosmetică, Ayurveda oferă avantajul de a putea adapta tratamentul cosmetic (facial) la tipul constituțional al fiecărei persoane în parte.

Ce nu le place bărbaților la machiajul partenerelor?

 • Posted on February 26, 2011 at 4:10 pm

Foarte mulți bărbați își doresc ca partenerele lor să se machieze natural sau să nu se machieze, dar în același timp să arate bine. Cum este posibil acest lucru?

Bărbaților nu le place:

1. Dacă pe fața voastră este aplicat un kg de machiaj.  Trebuie să evitați să folosiți foarte mult fond de ten sau pudră.

2. Ochii fardați prea puternic. Culorile țipătoare sau contrastele prea puternice sunt lucruri pe care bărbații nu le preferă.

3. Gene lipicioase. Dacă folosiți un rimel necorespunzător sau dacă nu știți să vă rimelați genele, o să riscați să aveți genele lipicioase sau să vi se strângă rimelul pe gene.

4. Ruj prea puternic. Dacă folosiți un ruj puternic, atunci evitați să vă machiați foarte tare ochii. Este de preferat ca în cadrul unui machiaj să accentuați, doar ochii sau doar buzele. Un alt aspect important este să aveți grijă să nu aveți ruj pe dinți.

5. Conturul de buze. Dacă totuși nu puteți să renunțați la el, atunci evitați conturul de buze de culoare maro.

6. Sclipiciul. Puteți folosi sclipici la un machiaj fantezie, însă nici un caz la un machiaj de zi sau de seară. Bărbații urăsc sclipiciul pentru că se lipește cu ușurință de pielea lor și ei nu doresc să strălucească așa cum doresc femeile.

În Anglia, o firmă de cosmetice a efectuat un sondaj în rândul bărbaților, privind părerea lor despre machiajul partenerelor de viață. Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor, când din cei 2000 de bărbați chestionați, fiecare al cincilea a răspuns că partenera lui se machiază foarte strident.

Cum să arătăm bine fără machiaj?

 • Posted on February 16, 2011 at 5:20 pm

Dacă sunteți dependente de machiaj și nu trece o zi fără să vă machiați, ar fi cazul să faceți o mică pauză și să renuntați la make-up. Pielea, pentru a se reface, trebuie să fie curată, iar dacă vă machiați zilnic, acest lucru nu este posibil.

Puteți să arătați bine și fără machiaj, dacă țineți cont de următoarele:

1. Îngrijiți-vă tenul

Demachierea trebuie făcută de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Folosiți un demachiant potrivit tenului vostru, iar ca o completare, puteți folosi o loțiune tonică pentru a curăța urmele de demachiant și murdărie. Iarna, folosiți o cremă de zi hrănitoare (nutritivă), iar vara o cremă hidratantă; dacă este nevoie, puteți folosi și o cremă de noapte. Numai îngrijindu-vă corect tenul, puteți să o feriți de uscăciune, iritare, acnee, etc.

2. Gomaj pentru o piele frumoasă

Gomajul îndepărtează celulele moarte, înlesneşte respiraţia pielii şi absorbţia produselor, ulterior aplicate, crește fluxul sanguin la nivelul pielii. Gomajul se face o dată la două săptămâni. Puteți folosi un produs cumpărat din comerț sau îl  puteți prepara singure acasă.

3. Consumați multă apă

Consumând 2-3 l de apă pe zi, pielea voastră se va hidrata și va arăta mai bine. Dacă, însă, consumați cafea sau alcool, aveți nevoie de mai multă apă, deoarece acestea au efect deshidratant.

4. Folosiți creme cu protecție solară

Alegeți întotdeauna creme care protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB. Atât vara, cât și iarna, este bine să folosiți creme cu factor de protecție. Iarna, soarele este foarte puternic datorită prezenței zăpezii; iar frigul, gerul și vântul, de asemenea, dăunează pielii. De aceea, trebuie să ne  protejăm pielea  cu ajutorul cremelor nutritive cu protecţie solară.

5. Hidratați-vă buzele

Cu ajutorul unui ruj hidratant sau balsam de buze, vă puteți menține buzele sănătoase. Mai multe puteți afla în articolul Îngrijirea buzelor.

6. Evitați stresul

Stresul provoacă daune asupra organismului nostru. Este afectată atât starea noastră interioară, cât şi cea exterioară. Dacă ne simţim bine, suntem fericiţi, fără griji, atunci trăsăturile feţei vor fi ascendente, chipul nostru va radia de fericire, fruntea va fi destinsă; însă, dacă suntem stresaţi, îngrijoraţi sau suntem măcinaţi de gânduri, atunci trăsăturile feţei vor fi descendente, ochii vor fi trişti, fruntea încruntată, iar ridurile nu vor întârzia să apară.

7. Odihniți-vă

Organismul are nevoie de 8 ore de somn. Dacă nu dormiți suficient, atunci pielea va deveni palidă, obosită, vor apărea cearcănele și pungile de sub ochi.