Compresele faciale

  • Posted on September 19, 2009 at 3:18 pm

Compresele faciale sunt recomandate tenurilor uscate, deshidratate, veștejite, ridate. Totodată ele sunt indicate tenurilor iritate, inflamate. Compresele pot fi calde, reci, sau se pot alterna comprese reci cu cele calde. Compresele se îmbibă cu ceai sau cu soluția pe care dorim să o aplicăm pe față. Se țin pe față 20 minute, în cazul în care compresele se alternează atunci ele se țin câte 5 minute fiecare.

În urma aplicării compreselor se activează circulația sanguină, tenul devine luminos, pielea se înmoaie și puterea de absorbție crește. Compresele se mai pot aplica la sfârșitul tratamentului cosmetic (înainte de aplicarea măștii) pentru a calma pielea, pentru a închide porii și pentru a favoriza absorbția elementelor nutritive din mască.

Compresele reci vor fi evitate de persoanele cu tenul uscat, iar compresele calde vor fi evitate de persoanele cu pielea flască (lăsată). Compresele din plante medicinale (sub formă de infuzie sau decoct) au dat rezultate excelente în tratarea multor afecțiuni. Acestea au acțiune antiiritantă, antiinflamatoare, calmantă, cicatrizantă, antimicrobiană, decongestionantă, astringentă, etc.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs