Alimentaţia şi efectele ei asupra tenului

  • Posted on December 16, 2009 at 4:19 pm

Schimbarea obiceiurilor alimentare nu va îndepărta ridurile şi nu va opri procesul de îmbătrânire a pielii, dar trebuie să avem grijă ce mâncăm, pentru că aceste alimente pot afecta sănătatea noastră şi, implicit, pe cea a pielii. Modul de alimentaţie afectează fiecare organ din corpul nostru.

vitaminSpecialiştii recomandă o dietă bogată în fructe şi legume pentru un ten sănătos şi frumos, deoarece fructele şi legumele conţin antioxidanţi. Nutriţioniştii recomandă un consum ridicat de apă, antioxidanţi (legume şi fructe, etc), evitarea tutunului şi alcoolului. O alimentaţie corectă nu va produce o reîntinerire spectaculoasă, dar în lipsa ei, pielea va avea de suferit. Deficienţele de vitamina A, complexul B, acizi graşi esenţiali, etc, vor produce anumite afecţiuni ale pielii (ex: dermatita), vor reduce capacitatea pielii de a se vindeca şi a se regenera.

O alimentaţie echibrată ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, dar nu protejează pielea împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător. De aceea, trebuie să ne îngrijim tenul prin: folosirea unor produse cosmetice adecvate tenului nostru,  îngrijirea zilnică a tenului, dar şi efectuarea periodică a  tratamentelor faciale.

O alimentaţie echilibrată este foarte importantă pentru sănătatea pielii!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs